Paista kinkku jäisenä!23.12.2019
Milloin kinkku kannattaa hankkia, sulattaa, ottaa huoneenlämpöön, paistaa jne.? Perinteisten neuvojen mukaan kinkun tulee antaa sulaa jääkaapissa monta vuorokautta, mutta ketterä kotikokki laittaa jäisen kinkun suoraan pakastimesta uuniin. Usko tai älä, lopputulos on erinomaisen hyvä! - Näin neuvotaan HK:n lihakoulussa. Mitä alhaisempi lämpötila, sen tasaisemmin liha kypsyy ja sitä vähemmän lihasta irtoaa nestettä. Liian nopea sulaminen – siis tässä tapauksessa liian kuuma uuni - ”pelästyttää” lihan, ja lopputuloksena saattaa olla enemmän irtonestettä ja kuivempi kinkku. Kun uunin lämpötila pidetään riittävän alhaisena, kinkusta ei lähde yhtään sen enempää nestettä kuin sulana paistetusta kinkusta. Toiminnanjohtaja Kivinevan ohje jäisen kinkun paistamiseen on yksinkertainen; Jäinen kinkku paistetaan kuten sulatettukin, eli muovit pois kinkusta, kamarapuoli ylöspäin ja ritilän päälle. Alle syvä uunipelti ja sinne vettä noin 1 litra. Kinkkua ei saa sulattaa, vaan sen tulee olla täysin jäässä, eli juuri pakastimesta otettu. Uunin lämpötila 90-100 astetta ja 8 kilon kinkkua paistetaan 12 tuntia. Kypsyyden voi toki tarkistaa lämpömittarilla loppuvaiheessa. "itse nostan uunin lämpötilan 150 asteeseen viimeiseksi tunniksi, sillä saa väriä kinkkuun". Onnistuu aina, -pitää vain paistaa todella kauan! Jos et usko, niin kokeile. Itse olen paistanut jäisen kinkun noin 15 kertaa. Rauhallista Joulua! |
30.01.2024 | Matkakustannusten korvaukset 2024 |
19.06.2023 | Hallitusohjelman neuvottelutulos lomituksen osalta |
22.05.2023 | Nuorisotapahtuma |
13.04.2023 | Kevätkokous-ilmoitus |
07.03.2023 | Sopimusneuvottelut |
02.01.2023 | Sarka-messut 27.-28.01.2023 |
08.12.2022 | Matkakustannusten korvaukset 2023 |
27.10.2022 | Maatalouslomittaja -lehti |
20.10.2022 | Sonkajärven paikallistoimikunnan kokous ja pikkujoulu |
03.10.2022 | KVTES Keskitetty järjestelyerä maksetaan yleiskorotuksena |
Siirry arkistoon » |